Apa yang menarik.!

Tuesday, May 13, 2014

GLA COMPLEX (60 tablet)

CYST KECUT, DAN ANDA DISAHKAN HAMIL??? Adakah anda sering mengalami senggugut SEBELUM dan SELEPAS period?? Kerap mengambil cuti MC dan menahan kesakitan berjam-jam atas katil? Sudah menggunakan pelbagai produk jamu, atau ubat yang tidak diyakini kesasihannya, tapi masih lagi sakit? Anda perlu beralih ke GLA COMPLEX. Apa itu GLA COMPLEX dan apakah yang membezakan ia dengan produk – produk yang lain?


Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO) manakala, GLA SHAKLEE
  • diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.
  • 3 kali lebih dari segi biovailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
  • Mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organic dikawasan Saskatchewan.
  • Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA – sumber terbaik Omega-6.
  • Digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
  • Kesegaran dan keberkesanannya TERPELIHARA oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang DIPATENKAN.
  • Bioavailablilitinya dibuktikan secara KLINIKAL dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam SEL DAN TISU.SUMBER ASLI GLA :
Borage seed ------à 17 % - 25 %
Blackurrant -----à 15 % - 20 %
EPO -------------à 7 % - 10 %

Manfaat utama GLA COMPLEX :

HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI – borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

MENGAWAL SELIA ESTROGEN DAN TESTOSTERONE – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simpton PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

MELAMBATKAN MENOPAUS – memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, member tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

MENENTANG KANSER – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT – ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.

MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES – merendahkan gula darah, berkesan tuntuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

PELANGSINGAN DAN MENGHALANG TAMBAH BERAT BADAN – merendahkan kolseterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, member tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI – menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

MEMPERBAIKI TEKSTUR RAMBUT – memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

HIPERAKTIF AND AUTISMA (ADD / ADHD) – dibukti secara KLINIKAL bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar member tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

CADANGAN PEMAKANAN :

Untuk pemeliharaan kesihatan :  2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali (lepas makan)
Untuk menopaus, pelangsingan, hyperaktif :  2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali (lepas makan)

PERHATIAN.!!!

GLA BUKAN SAHAJA UNTUK WANITA


Supplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan) , remaja, dewasa, dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)

TESTIMONI :